Unieke upcycle designs - Lobby Art - Kies je favoriet via WhatsApp - Verzendkosten NL vanaf € 4,95

Go to account settings
biobesthommelnicmicoceansoleslipperhommelslipperkunstverstuivers — 09 May 2018

Reuze ‘slipperhommel’ voor Biobest

Reuze ‘slipperhommel’ voor Biobest

De hommel is bedoeld voor Biobest. Zij bieden oplossingen voor biologische gewasbescherming en bestuiving door middel van hommels en nuttige insecten zoals sluipwespen, zweefvliegen, galmuggen en roofmijten). Hun knowhow presenteren zij het komende jaar in het gloednieuwe World Horti Center in Naaldwijk, waar de ‘slipperhommel’ een ereplaats zal krijgen.

 

 

Voor het maken van de hommel zijn 550 oude aangespoelde teenslippers gebruikt. Deze teenslippers zijn gevonden op de stranden van Kenia. Het Keniaanse Ocean Sole verzamelt deze slippers. Vervolgens worden de teenslippers schoongemaakt en verwerkt tot kunstwerken door creatieve ambachtslieden. De hommel is gemaakt door David Kaloki: “Het is een flinke uitdaging geweest om dit beeld te maken! De karakteristieke en complexe eigenschappen van een hommel moesten vooraf zorgvuldig worden bestudeerd. Ik ben zeer tevreden van het resultaat!”

 


Nic&Mic vertegenwoordigt Ocean Sole in Europa en begeleidt het gehele proces inclusief de plaatsing van het kunstwerk. Met deze ‘slipperhommel’ is Biobest Sole Mate geworden van Ocean Sole! Als Sole Mate zijn zij ambassadeur van schonere oceanen, eerlijke handel en duurzame kunst. Ze integreren duurzaamheid zo breed mogelijk in het bedrijf en willen het bewustzijn rondom het hergebruik van materialen stimuleren.

 

 

Reacties

 • Hallo! Bedankt voor je berichtje!
  De teenslippers worden tegen elkaar aangeplakt en vervolgens met de hand in de juiste vorm gesneden! Op onze site staan diverse filmpjes waarin je heel goed kan zien hoe alles gemaakt wordt! Veel kijkplezier!

  Groetjes Annelie
 • Smelten jullie die slippers eerst of worden ze geperst. Zou zo graag eens weten hoe die prachtige objecten worden gemaakt
 • In een woord prachtig hoe die dat gemaakt heeft
Laat een reactie achter

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

 1. De Kunst van Upcycling: afval transformeren tot schoonheid
 2. A FEW BEST OF 2023

  A FEW BEST OF 2023

 3. OHMYGOOD x NIC&MIC

  OHMYGOOD x NIC&MIC

 4. Op Weg naar Doing Business in Afrika Award 2023!

  Op Weg naar Doing Business in Afrika Award 2023!

 5. REFLOWER x OCEAN SOLE

  REFLOWER x OCEAN SOLE

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Mijn mandje — 0

Je mandje is momenteel leeg

Inloggen