Unieke upcycle designs - Lobby Art - Kies je favoriet via WhatsApp - Verzendkosten NL vanaf € 4,95

Go to account settings

How it's made // Ashanti Design

Met z'n allen hebben we nog nooit zoveel (goedkope) kleding gekocht als nu en we hebben ze nog nooit zo snel weggegooid. Miljarden spijkerbroeken, jurken, truien en andere modeartikelen overspoelen elk jaar de markt. Hoe kunnen we het tij keren?

Een deel van dit afval wordt down-cycled tot poetsdoeken, isolatiemateriaal of de vullingen voor matrassen, maar het grootste deel gaat rechtstreeks de verbrandingsoven in of belandt op de vuilnisbelt..

Bij Ashanti Design begint het upcyclings-proces! Ashanti Design koopt off-cuts van de kledingfabrieken op. Deze stoffen worden gesorteerd op kleur, geknipt tot bruikbare stukken en opgerold tot grote bollen katoen. De bollen katoen worden naar wevers op het Zuid-Afrikaanse platteland gebracht, waar ze op grote weefgetouwen tot kwaliteits-textiel worden gewoven. Deze weefgetouwen staan bij mensen in huis, zoals wij dat vroeger ook in Nederland kenden.
Mede door de moderne en eigentijdse textielverwerkingsstijl van Ashanti Design, blijft dit traditionele vakmanschap behouden voor toekomstige generaties.

 


De kleuren en patronen van de geupcyclde stof worden ter plaatse gekozen door de ambachtsman/vrouw achter het weefgetouw. Daardoor is elke ‘Ashanti’ uniek en zijn er geen twee hetzelfde. Van de stukken geupcyclde stof worden bean bags, tassen, kussens en kleurrijke accessoires gemaakt.


Afronomical all the way


Ashanti Design vindt het belangrijk om het levensonderhoud van hun medewerkers te vergroten en om een ​​positieve 'Afronomische' bijdrage in het algemeen te leveren. Van ambachtslieden tot transportpartners en fabrikanten, het Ashanti-team is helemaal Afrikaans.

  

Cradle to Cradle


Nic&Mic geeft je de keuze uit 2 soorten vulling voor de bean bags:
Een plasticvrije vulling van BioFoampearls. Deze kwaliteitsparels zijn volledig biologisch afbreekbaar en Cradle2Cradle gecertificeerd. Na vele jaren zit-plezier kan de bean bag in de groenbak geleegd worden. Een bean bag om met een gerust hart in te relaxen!
Of een vulling van versnipperde teenslipper, snijafval wat vrij komt bij de productie van Ocean Sole beelden. Dit geeft een stevige zit, geschikt voor in een openbare ruimte of kantoorsituatie.

*bij het produceren van BioFoampearls wordt 40% minder Co2 uitgestoten wordt dan bij het produceren van reguliere zitzakvulling.

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Mijn mandje — 0

Je mandje is momenteel leeg

Inloggen