Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!
Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!

Door Annelie Ninaber van Eijben, 9 mei 2018

Reuze ‘slipperhommel’ voor Biobest

De hommel is bedoeld voor Biobest. Zij bieden oplossingen voor biologische gewasbescherming en bestuiving door middel van hommels en nuttige insecten zoals sluipwespen, zweefvliegen, galmuggen en roofmijten). Hun knowhow presenteren zij het komende jaar in het gloednieuwe World Horti Center in Naaldwijk, waar de ‘slipperhommel’ een ereplaats zal krijgen.

 

 

Voor het maken van de hommel zijn 550 oude aangespoelde teenslippers gebruikt. Deze teenslippers zijn gevonden op de stranden van Kenia. Het Keniaanse Ocean Sole verzamelt deze slippers. Vervolgens worden de teenslippers schoongemaakt en verwerkt tot kunstwerken door creatieve ambachtslieden. De hommel is gemaakt door David Kaloki: “Het is een flinke uitdaging geweest om dit beeld te maken! De karakteristieke en complexe eigenschappen van een hommel moesten vooraf zorgvuldig worden bestudeerd. Ik ben zeer tevreden van het resultaat!”

 


Nic&Mic vertegenwoordigt Ocean Sole in Europa en begeleidt het gehele proces inclusief de plaatsing van het kunstwerk. Met deze ‘slipperhommel’ is Biobest Sole Mate geworden van Ocean Sole! Als Sole Mate zijn zij ambassadeur van schonere oceanen, eerlijke handel en duurzame kunst. Ze integreren duurzaamheid zo breed mogelijk in het bedrijf en willen het bewustzijn rondom het hergebruik van materialen stimuleren.

 

 

Reacties

 • Door Annelie Ninaber van Eijben, 16 juli 2019

  Hallo! Bedankt voor je berichtje!
  De teenslippers worden tegen elkaar aangeplakt en vervolgens met de hand in de juiste vorm gesneden! Op onze site staan diverse filmpjes waarin je heel goed kan zien hoe alles gemaakt wo...

 • Door S. Kisteman, 15 juli 2019

  Smelten jullie die slippers eerst of worden ze geperst. Zou zo graag eens weten hoe die prachtige objecten worden gemaakt

 • Door Tilly van Tilborg, 10 mei 2018

  In een woord prachtig hoe die dat gemaakt heeft

Neem contact met ons op

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »