0

African Queen 195x300cm

Productomschrijving
Het African Queen kleed is een eerbetoon aan alle sterke vrouwen die werken in de tweedehands kledingindustrie in Afrika. Het kleed is ontworpen door Eno Andrew Essien uit Nigeria en handgeweven in Kenia. Het bevat ongeveer 80 geupcyclede, niet-draagbare of niet-verkoopbare jeans, allen verzameld in Nairobi. Door gebruikt textiel in te zamelen e...

Het African Queen kleed is een eerbetoon aan alle sterke vrouwen die werken in de tweedehands kledingindustrie in Afrika. Het kleed is ontworpen door Eno Andrew Essien uit Nigeria en handgeweven in Kenia. Het bevat ongeveer 80 geupcyclede, niet-draagbare of niet-verkoopbare jeans, allen verzameld in Nairobi.

Door gebruikt textiel in te zamelen en te upcyclen, geeft Africa Collect Textiles (ACT) hét startsein voor een circulaire economie voor textiel in Afrika. Ze voorkomen dat materialen worden weggegooid op het land of verbrand worden in de open lucht. Daarnaast creëren ze gedegen en goed betaalde banen.

De afbeelding van de krachtige Afrikaanse vrouw is bewust groter dan het kleed zelf, haar ambities reiken verder en barsten uit de bestaande kaders.

 

Afmetingen: 195x300cm
Materiaal: spijkerstof, spijkerstof


Ieder uniek kleed is voorzien van een nummer en de naam van de wever. Met een ACT African Queen kleed heb je niet alleen een uniek en prachtig kleed, maar maak je direct een statement richting de kledingindustrie en creëer je bewustwording over het alsmaar groeiende fast fashion-probleem.

Vragen over dit kleed of een showroomafspraak maken? Neem contact met ons op via [email protected] of bel naar 0031411671853.

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Dit heb je eerder bekeken

African Queen - Upcycled denim kleed  195x300cm
African Queen - Upcycled denim kleed 195x300cm

Het African Queen kleed is een eer...

Het African Queen kleed...

Op voorraad
€1.298,00
Toevoegen
- 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking