Unieke designs - Kies je favoriet via WhatsApp - Veilig (achteraf) betaling via iDeal

Go to account settings

Kleurrijke stoffen van Ashanti Design

Upcycling begint bij Ashanti Design! Ashanti Design koopt afgedankte materialen van grote kledingfabrieken die anders worden weggegooid. Van de stukken geupcyclde stof worden kwalitatief hoogwaardige zitzakken, tassen en kleurrijke accessoires gemaakt.
Kleurrijke stoffen van Ashanti Design

Ashanti Design zitzakken: circulair zonder plastic

De vulling van reguliere zitzak bestaat uit een enorme hoeveelheid plastic, de bekende plastic piepschuimballetjes. Plastic isn’t fantastic, dus daar doet Nic&Mic niet aan mee! Elke Ashanti-zitzak is daarom gevuld met circulaire BioFoam-parels. Dit geeft de zitzak een extreem zachte zit en een langere levensduur. Als je eenmaal een zitzak van AshantiDesign hebt geprobeerd wil je niet meer anders! Het zal dé plek worden om te chillen met een boek of bij te komen van de dag met je favoriete drankje.

Handgemaakt en unieke tassen en zitzakken


Ashanti Design en Nic&Mic vinden het belangrijk om het levensonderhoud van alle medewerkers te vergroten en om een positieve 'Afronomische' bijdrage te leveren. Van ambachtslieden tot transportpartners en fabrikanten, het Ashanti-team is helemaal Afrikaans. Op het Zuid-Afrikaanse platteland wordt het katoen gewoven tot kwaliteitskatoen. De 100% handgemaakte zitzakken, kussens en tassen komen in verschillende designs en formaten. Hou je van felle kleuren of juist van een rustige pasteltint, geen probleem! Bestellen is gemakkelijk en door middel van de Nic&Mic keuze-service kies je altijd je favoriete ‘Ashanti’!

Fast fashion kledingindustrie en het belang van upcyclen

 

Miljarden kledingstukken komen jaarlijks op de markt! Kleding wordt niet alleen maar méér, het wordt ook steeds goedkoper. Elk jaar koopt een Nederlander gemiddeld 46 kledingstukken, schoenen en accessoires. Onze kledingkasten worden steeds voller, met gemiddeld 173 items! Niet eerder werd er zo veel kleding gekocht als nu en ook niet eerder gooiden we het zo snel weer weg.

Wat gebeurt er met al deze weggegooide kleding?

  • Een groot deel wordt ingezameld en geëxporteerd naar o.a. India, Pakistan en Tanzania of wordt verbrand
  • 13% wordt gedowncycled tot poetsdoeken, isolatie- of vullingsmateriaal
  • Van minder dan 1% wordt nieuwe kleding gemaakt (upcycling)

 

Met het kopen van een Ashanti Design zitzak, tas of accessoire, heb je niet alleen je eigen one-of-a-kind blikvanger in handen, maar maak je direct ook een statement richting de kledingindustrie en creëer je bewustwording over het alsmaar groeiende fast fashion-probleem.

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »