Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!
Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!

Door Annelie Ninaber van Eijben, 9 oktober 2020

World Clean Up Day 2020

Hier zie je de top 3 van al het afval wat we gevonden hebben:

1. sigarettenpeuken
2. blikjes energie drink
3. andere drankverpakkingen

 

Onze collega's in Kenia ruimden die dag de stranden op. Een groot deel van het afval wat in Kenia gevonden werd was teenslipper.
 
Met deze gezamenlijke clean ups en het registreren van het afval via de Litterati App hopen we een nóg grotere awareness te creëren en aandacht te vragen voor het enorme afval- en plasticprobleem.
 

Tijdens onze clean up hebben we goed opgelet wat nog beter kan voor de volgende editie van World Clean Up Day op 18 september 2021. Wellicht zet jij volgend jaar ook lokaal een actie op? Hierbij alvast onze tips:

 

  1. Bel de lokale krant voor een publicatie om vrijwilligers te werven. Bel ook even naar de scouting, lokale politieke partijen, bedrijven en scholen. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen bereid zijn mee te doen aan een opruim actie.
  2. Bel de gemeente. Onze gemeente heeft ons gesponsord met grijpers, hesjes, handschoenen en afvalzakken. De gemeente kwam ook al het afval aan het eind van de actie ophalen.
  3. Gebruik een site als onthegomap.com om van te voren routes uit te zetten. Elke route werd belopen door 4 tot 6 volwassenen eventueel aangevuld door enthousiaste kinderen. Zorg voor zowel langere als kortere routes (voor kinderen). Zo voorkom je dubbel gelopen stukken en ben je zo effectief mogelijk bezig.
  4. Zorg ervoor dat iedereen genoeg reserve zakken bij zich heeft (je kunt ook willekeurig ergens aanbellen, mensen helpen je graag aan een extra vuilniszak).
  5. Regel enkele bakfietsen om volle zakken op te halen. Vrijwilligers kunnen dan bellen als ze een volle zak hebben en direct door met het rapen langs hun route.
  6. Hanteer een flexibele start en eindtijd. Wij stonden versteld van het enthousiasme van diverse vrijwilligers die graag langer dan twee uur aan de slag gingen.

 

Succes met jouw actie in 2021! (je mag je natuurlijk ook bij ons aansluiten;)) Wij willen voor de 100 deelnemers gaan! 

 

Neem contact met ons op

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »