0

Door Anika Boerdonk, 2 juni 2023

Vier meter hoge kleurrijke giraffen ambitieus topklinisch opleidingsziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis, een toonaangevend topklinisch opleidingsziekenhuis met acht locaties in Midden-Nederland, heeft op de vestigingen in Utrecht en Nieuwegein een opvallende toevoeging: een vier meter hoge kleurrijke giraffe van Ocean Sole. Deze imposante kunstwerken, vervaardigd uit ruim 2.000 versleten teenslippers, dienen als levendige symbolen die onder andere duurzaamheid, hoop en kracht uitstralen.

 

Een inspirerende ontdekking

Wenny Braam, afdelingshoofd Services Utrecht & Woerden, deelt haar inspiratie achter de keuze voor Ocean Sole: "Het was eigenlijk toeval dat we terechtkwamen bij Ocean Sole. Het ziekenhuis hecht veel waarde aan duurzame zorg en de symboliek en het mooie verhaal achter deze kleurrijke kunst inspireerde mij enorm."

Duurzaamheid in actie

In het St. Antonius Ziekenhuis wordt gestreefd naar bewustzijn over duurzaam handelen, waarbij het vanzelfsprekend wordt bij alles wat ze doen. Braam legt uit: "Met de koop van deze kunstwerken dragen we bij aan een schoner milieu én gedegen werkgelegenheid. We zijn heel blij dat wij nu twee giraffen op onze locaties hebben staan, om groot en klein te inspireren."

Een symbool van hoop en transformatie

De giraffen symboliseren meer dan alleen duurzaamheid; ze vertegenwoordigen ook de kracht en veerkracht van patiënten tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Braam benadrukt: "Deze giraffen die prominent in onze hal staan, zijn symbool voor deze vaak zware reis. Aan de giraffen is ook een hele reis voorafgegaan. De reis van een afgedankte en vergeten teenslipper naar een nieuwe fiere en kleurrijke giraffe die krachtig in het leven staat."

Een toekomst van hoop

Met deze indrukwekkende kunstwerken hoopt het St. Antonius Ziekenhuis niet alleen patiënten, bezoekers en medewerkers te inspireren, maar ook een boodschap van hoop en een mooie toekomst uit te dragen. Braam sluit af: "Wij hopen dat deze indrukwekkende beelden veel patiënten, bezoekers en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis inspireren om een mooie toekomst tegemoet te gaan."

Neem contact met ons op

* Verplichte velden
- 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking