Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!
0
Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!

Door Anika Boerdonk, 24 mei 2024

Van Nairobi naar Lissabon: Het bijzondere transport van de Lavoisier Giraffe

Het begon allemaal met een vraag van Francisca Shearman de Macedo van United to Remake, een Portugese start-up die ook werken van Ocean Sole in haar collectie heeft. Ze had een speciale opdracht voor ons: het transport van het grootste beeld ooit gemaakt door Ocean Sole - een levensgrote giraffe van maar liefst 5,6 meter.

De Lavoisier Giraffe

Dit beeld, dat de "Lavoisier Giraffe" wordt genoemd, is een meesterwerk van 5200 rubberen slippers en 156 kilo afval, met de vorm en anatomie van een giraffe. Het is niet alleen een kunstwerk, maar ook een krachtig symbool in de strijd tegen plasticvervuiling en de bescherming van bedreigde diersoorten.

Met onze jarenlange ervaring in transport, gingen we deze uitdaging met volle moed aan. Samen met onze vertrouwde transportpartner [AB1] zorgden we ervoor dat de giraffe zorgvuldig werd ingepakt en veilig werd vervoerd, van Nairobi naar Nederland en vervolgens naar haar eindbestemming in Lissabon, waar ze nu trots prijkt in het Taguspark.

 

De uitdagingen onderweg: flaters en frustraties

Echter, zoals bij elk transport, kwamen we ook hier uitdagingen tegen. "Met het transport van Kenia naar Nederland ben je afhankelijk van veel factoren en het blijft mensenwerk," aldus Nicholas. "Er kan zo veel misgaan en we hebben de gekste dingen al meegemaakt."

Zo herinnert Nicholas ons aan enkele opmerkelijke voorvallen. Een container die in Mombassa weer terug op de trein werd gezet naar Ocean Sole. Een vracht die eens twee maanden vast heeft gezeten achter de Evergreen op het Suezkanaal. En wat dacht je van een bestelling die ineens in India terecht kwam? Of als in Rotterdam je bestelling door wordt gezet op transport naar Hamburg of Manchester? Stuk voor stuk voorbeelden die allemaal al eens zijn gebeurd.

Gelukkig gebeurde niets van dit alles bij onze giraffe. Vanuit Saoedi-Arabië ging hij soepel door naar Rotterdam. Zelfs bij de douane ging het goed.

 

Dan wordt het persoonlijk

Voor Nicholas en het team bij Nic&Mic is het uitladen van een container een waar feestje. Het moment waarop de op maat gemaakte beelden tevoorschijn komen, is altijd bijzonder. "Vanaf het moment dat alles uit de container komt, wordt het hartstikke persoonlijk," zegt Nicholas. Met grote zorg en aandacht worden alle stukken uitgepakt en krijgt elk item een mooie plek in het magazijn.

Nicholas neemt de levering van op maat gemaakte beelden altijd persoonlijk op zich. "Dit is het leukste deel van ons werk," legt hij uit. "Het is geweldig om de reacties van klanten te zien wanneer ze hun bestelde beeld in het echt zien. Of de verraste blik van een receptioniste wanneer we een aantal kamelen komen brengen. Ik vind het prachtig om te vertellen over de impact die ze maken met hun bestelling, wie de kunstenaars zijn en hoe zij het maken hebben ervaren. Dit zijn de momenten waar je het allemaal voor doet."

 

Naar het TagusPark

Het uitpakken van de giraffe was een uitdaging op zich, maar met de juiste apparatuur en expertise is het gelukt. Nicholas begint te vertellen: “We pompten de kist omhoog en plaatsten hondjes onder de hoeken. Vervolgens werd een 40 (!) meter lange spanband gebruikt om de kist eruit te trekken met behulp van een bus. De kist werd op een zijlader geladen met een open doek aan de zijkant en deze werd vervolgens naar Lissabon, het Taguspark, gebracht. Een heel team stond klaar om de kist te openen en met een stok omhoog te tillen, zodat de 6,5 meter hoge giraffe nu te bewonderen is in het park.”

De giraffe is niet alleen een indrukwekkend kunstwerk, maar ook een symbool van de noodzaak om onze natuur en milieu te beschermen.

 

Nieuwe voorraad 

We kijken heel erg uit naar de komst van de nieuwe container begin juni van dit jaar. Onze voorraad begint namelijk elke dag een beetje kleiner te worden en van sommige beelden zijn we al helemaal door de voorraad heen. Hoog tijd voor een aanvulling zodat we jullie blij kunnen blijven maken met nieuwe kleurrijke teenslipperkunst. 

Neem contact met ons op

* Verplichte velden
- 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking