Unieke upcycle designs - Lobby Art - Kies je favoriet via WhatsApp - Verzenden vanaf € 4,95

Go to account settings
28 Sep 2023

REFLOWER x OCEAN SOLE

REFLOWER x OCEAN SOLE

De duurzame bloemenbieb is opgericht door Ellyne Bierman. Met Reflower heb je altijd een mooie vaas met blijvende bloemen in huis.

Het klinkt misschien gek, maar kunstbloemen zijn veel 'groener' dan verse bloemen. Met kunstbloemen verminder je CO2-uitstoot en het creëert minder afval. Verse bloemen staan gemiddeld 10 dagen in de vaas, terwijl kunstbloemen 10 jaar mee gaan. De CO2-uitstoot van verse bloemen op jaarbasis is 146kg, dat van een kunstboeket 0.2kg. Afval van verse bloemen is op jaarbasis 18kg en dat van kunstbloemen slechts 50 gram.

Abonnement op kunstbloemen

Bij Reflower kan je een abonnement op kunstbloemen afsluiten. De blijvende bloemen worden in een leuke vaas opgemaakt. Je kiest via de website van Reflower de bloemen en de vaas die jij mooi vindt en je geeft aan hoe vaak je wilt wisselen. De door jou gekozen blikvanger wordt thuis (of op jouw werkplek) bezorgd en omgewisseld.

Kunst vs Vers

De CO2 uitstoot voor een bos verse bloemen is gemiddeld 4kg CO2. Het produceren en vervoeren van kunstbloemen heeft een CO2 uitstoot van 3,8 kg. De bloemen worden 10 jaar gebruikt. Op jaarbasis is dat een uitstoot van 0,2 kg. Iedere 2 weken een nieuwe bos bos bloemen stoot 146 kg CO2 per jaar uit.


Meer impact met de flipflop vaas

Net als Nic&Mic is Reflower een Social Enterprise. ⁠
Annelie: "Het enthousiasme van Ellyne is ongekend. Haar inzet en doorzettingsvermogen in haar gevecht om deze enorme industrie te verduurzamen is een pittige uitdaging. Ellyne is inspirerende onderneemster. Het was dan ook erg tof dat ze ons vroeg om vazen van teenslippers te laten maken door Ocean Sole! We hebben de vazen laten maken in blauw en rood, maar er zijn al plannen voor meer kleuren!" ⁠

Reflower heeft ruim 800 vazen met kunstbloemen in omloop en sinds oktober voegt Ellyne deze flipflop vazen van Ocean Sole toe aan haar collectie. ⁠

Meer weten weten over de duurzame bloemenbieb. Alles is te vinden op www.reflower.nl

 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

 1. Op Weg naar Doing Business in Afrika Award 2023!

  Op Weg naar Doing Business in Afrika Award 2023!

 2. Agenda 2023

  Agenda 2023

 3. Gespot in het Brabants Dagblad

  Gespot in het Brabants Dagblad

 4. Nic&Mic redt 200.000 uniformen van brandstapel

  Nic&Mic redt 200.000 uniformen van brandstapel

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Mijn mandje — 0

Je mandje is momenteel leeg

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »