Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!
Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!

Door Annelie Ninaber van Eijben, 28 september 2021

Sociale parade en upcycling bij Good Grounds

Onze upcycling producten bij Good Grounds

De upcycling producten van Nic&Mic staan al in talloze woonkamers en speelkamers te shinen en ook de grote Ocean Sole beelden zijn al in flink wat kantoren van bedrijven te bewonderen. Toch krijgen we regelmatig de vraag of onze upcycling producten ook in het echt te bewonderen zijn. Dat is zeker mogelijk! Naast onze loods in Boxtel hebben we ook een aantal fijne locaties uitgekozen waar de circulaire spullen van Ashanti Design én de unieke teenslipper-kunstwerken van Ocean Sole te zien zijn.

Zoals je wellicht van ons verwacht gaan we niet zomaar een samenwerking aan, want het aspect 'sociaal' en 'duurzaam' staat hoog op onze prioriteitenlijst. Good Grounds is een bijzonder winkelconcept met een sociale meerwaarde. Hieronder lees je er alles over!

 

Sociale parade voor talenten 

Good Grounds biedt een plek voor mensen die door veranderingen op de arbeidsmarkt/economie tussen wal en schip gevallen zijn. Zij kunnen re-integreren of een nieuw vak leren binnen Good Grounds. Dit met als doel een nieuwe eigenwaarde en vooral ook weet het plezier in werk te vinden. De kleurrijke geupcyclede items en de verhalen van Nic&Mic sloten zo goed aan bij de sociale missie van Good Grounds dat het wel van een samenwerking moest komen. Of zoals Adrie het in ons eerste gesprek omschreef: ‘’Op naar een prachtige samenwerking. Voor vallen en opstaan zijn wij niet bang. Wij richten ons altijd weer op de stip op de horizon: samen ietsje bijdragen in het geluk van de (onbekende) ander!’’

Good Grounds biedt werkplekken aan mensen die vaak (net) buiten de boot vallen. Een werkplek waar je kunt aarden, veilig bent en kleur kunt bekennen of juist even kleurloos kunt zijn als dat beter voelt. Een omgeving waar het draait om jezelf zijn, jouw kunnen en jouw doelen. Zonder haast, zonder druk. Berthy: "Mensen komen naar Good Grounds omdat ze toe zijn aan een nieuwe stap en net dat zetje nodig hebben om deze te zetten. Zelf bepalen ze de richting en het doel. Good Grounds loopt mee en geeft soms wat aanwijzingen, maar vooral heel veel vertrouwen in het eigen kunnen."

 

 

Berty en Adri met ocean sole beelden

 

Koffie & kikkers

De grote 'flagship' Good Grounds store in Hilversum is een ware beleving. Het is kleurrijk, avontuurlijk; er zijn vissen en kikkers, er worden producten gemaakt. Midden in de winkel heerst levendigheid en dynamiek, dat is het idee. Als bezoeker kun je er terecht voor unieke producten, bloemen en planten, maar ook voor een lekker kopje koffie en een hapje. "We zijn van alles een beetje en daarmee verrassend anders", zegt trotse oprichtster Berthy. Ook vindt je hier de uitgebreide collectie Ocean Sole en Ashanti Design. Je kunt ervaren hoe de beelden er in het echt uitzien en hoe lekker een Ashanti zitzak wel niet zit. Door detailhandel en horeca te combineren met sociale dagbesteding is een gezond verdienmodel ontstaan. Good Grounds is commercieel en ambitieus, toch zal commercie het nooit winnen van de sociale doelstellingen. 

 

 

Duurzame ondernemers met een sociaal hart

Good Grounds is opgericht door Adrie Achterberg en Berthy Blom, twee ondernemers die vanuit Moofpeople de krachten gebundeld hebben. Moofpeople is een payrolling bedrijf met een sociaal hart. Moofpeople heeft oog én oor voor de waarde van mensen. Sterker nog, daar leven ze van én voor. In hun dagelijkse werk komen de ondernemers steeds meer werknemers tegen die zichzelf niet meer terug vinden in hun werk. Deze mensen die vaak (net) buiten de boot vallen hebben bij Good Grounds een plek om op basis van gelijkwaardigheid en midden in de maatschappij te werken.

 

Kortom, een toffe locatie om te bezoeken als je de upcycling producten, zoals een zitzak in het echt wilt proberen of de Ocean Sole dieren eens van dichtbij wilt bekijken.


Een overzicht van alle locaties waar je heerlijk kan shoppen of een expositie kan zien, vind je op onze agenda pagina

See you!

Neem contact met ons op

* Verplichte velden