Unieke upcycle designs - Lobby Art - Kies je favoriet via WhatsApp - Verzendkosten NL vanaf € 4,95

Go to account settings
dog artgoede doelhulphondnederlandupcycling — 29 Oct 2021

Nieuw in ons aanbod - DOG ART

Nieuw in ons aanbod - DOG ART

Upcycled teenslippers, nu DOG ART!

De Keniaanse kunstenaars van Ocean Sole upcyclen de aangespoelde teenslippers voor unieke en kleurrijke kunst. Meestal maken zij dieren van de Afrikaanse Savanne of bekende zeedieren. Uiteraard worden ook regelmatig maatwerkbeelden gemaakt, welke vaak voor bedrijven bedoeld zijn. Toch zagen we een toenemende vraag naar maatwerkbeelden bij consumenten en dan voornamelijk over het namaken van favoriete viervoeters. Daarom introduceren we in samenwerking met Hulphond Nederland: DOG ART. 

Dé mogelijkheid om jouw trouwe viervoeter exact na te laten maken van teenslippers! Het initiatief DOG ART is een unieke samenwerking tussen Nic&Mic en Hulphond Nederland.

 

Hulphond Nederland

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond en dierondersteunende therapie door bijvoorbeeld paarden. De hulphonden van Hulphond Nederland worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of een geestelijke zorgvraag. 

Zo hebben volwassenen met posttraumatische stressstoornis of jongeren met gedragsproblemen, psychiatrische problematiek, autisme en (licht) verstandelijke beperkingen baat bij de inzet van hulphonden als onderdeel van het therapieprogramma. ‘Kijk een hond is van nature al een fantastische therapeut. Je gaat er mee naar buiten, je kunt er mee knuffelen, het is een maatje. Dus dat honden worden ingezet is natuurlijk niet zo vreemd. En we worden steeds beter in het trainen om te helpen bij tal van trauma’s. Inmiddels helpen we meer dan duizend mensen per jaar. ‘Die enorme groei laat zien hoe goed we honden kunnen inzetten.’ aldus Pieter Blickman, sponsoring manager van Hulphond Nederland.

 

Het succes heeft ook een keerzijde. ‘Als je het goed doet en beter wordt dan denken mensen vaak: “oh die doen het zo goed, die zijn zo bekend die hoeven we niet meer te sponsoren.’’ Het kost veel tijd en geld om de honden op te leiden. Voor alleen ‘therapie’ zijn al zo’n dertien therapeuten, negentig therapiehonden en twaalf locaties nodig. En na een jaar of acht gaat een hond weer met pensioen.’

 

Korte lijnen met Kenia

Daarom zijn samenwerkingen zoals die met ons, erg belangrijk. DOG ART geeft je de kans om op basis van foto’s en specifieke informatie over het doen en laten van je hond, je eigen kunstwerk van teenslippers te laten maken. Met al deze informatie gaat een kunstenaar in Kenia aan de slag om het kunstwerk te creëren/upcyclen. Er is telkens één kunstenaar die aan één hond werkt. Wij (Nic&Mic) zorgen ervoor dat je bij elke stap betrokken blijft.

De beelden van Ocean Sole staan bekend om de bonte verzameling van kleuren, maar indien nodig bepalen we samen de basiskleuren. Ook finetunen we de afwerking en de allerkleinste details. Verder geven we regelmatig updates omtrent de productievoortgang.

 

 

Upcycle Impact

In ieder DOG ART-ontwerp zijn gemiddeld 100 geupcyclede teenslippers verwerkt en dus daarmee ook uit de oceaan gehaald. Met het nieuwe aanbod DOG ART ruimen we meer teenslippers op, creëren we meer werk in Kenia en daarmee verdienen meer kunstenaars een eerlijk en goed inkomen. Dubbele winst!


Of eigenlijk zelfs driedubbel! En dat maakt onze samenwerking met Hulphond Nederland zo bijzonder, namelijk 20% van de opbrengst van DOG ART gaat naar hen.
Met jouw eigen geupcyclde DOG ART, maak je dus impact op 3 manieren!  

Ben benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Check het hier

Wat kan jij doen?

Met DOG ART maak je veel impact, maar is meer!

Je kunt Hulphond Nederland ook helpen via het concept Gratis Geven via het platform Geven is leven. Als je via deze link https://gevenisleven.nl/hulphondnederland/ shopt bij winkels zoals Bol.com & Coolblue doneren deze partijen een klein percentage van je aankoop aan Hulphond Nederland. Zeker met de feestdagen in aantocht een aanrader waar geen kosten aan verbonden zijn.

 

Reacties

 • Beste Yvonne,

  Wat leuk! Wij nemen komende week even contact met je op!
  Meer info kan je alvast vinden op https://www.nicmic.nl/nl/ocean-sole-beelden/dog-art/.

  Groet Annelie
  Nic&Mic
 • Beste Diana,

  Wat leuk! Wij nemen komende week even contact met je op!
  Meer info kan je alvast vinden op https://www.nicmic.nl/nl/ocean-sole-beelden/dog-art/.

  Groet Annelie
  Nic&Mic
 • Beste Nic & Mic,
  Ik heb al jaren een geweldige giraffe voor het raam staan en vind jullie nieuwe initiatief geweldig. Zou ook graag mijn hond willen laten maken. Hoe gaat dat verder in z'n werk?
  Met vriendelijke groet,
  Diana
 • Ik wil graag mijn hond laten maken van jullie teenslippers.
Laat een reactie achter

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

 1. De Kunst van Upcycling: afval transformeren tot schoonheid
 2. A FEW BEST OF 2023

  A FEW BEST OF 2023

 3. OHMYGOOD x NIC&MIC

  OHMYGOOD x NIC&MIC

 4. Op Weg naar Doing Business in Afrika Award 2023!

  Op Weg naar Doing Business in Afrika Award 2023!

 5. REFLOWER x OCEAN SOLE

  REFLOWER x OCEAN SOLE

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Mijn mandje — 0

Je mandje is momenteel leeg

Inloggen