Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!
Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!

Door Annelie, 12 april 2023

Dutch Overshoot Day 12 April

Een goede dag om stil te staan bij je eigen impact en je bewust te worden dat het verkleinen van je footprint erg belangrijk is want het is gemakkelijker dan je denkt om samen deze datum naar achteren te schuiven. 

  1. Verminder je energieverbruik: Schakel apparaten uit als je ze niet gebruikt, gebruik LED-lampen en kies voor duurzame energiebronnen door bijvoorbeeld je was aan de lucht te drogen in plaats van ze in de droger te stoppen. 

  2. Beperk je watergebruik: fix lekkende kranen en gebruik minder water bij het douchen en tandenpoetsen. Zo bespaar je niet alleen water, maar ook energie.

  3. Eet meer plantaardig: Het produceren van vlees is een van de grootste bijdragers aan de uitstoot van broeikasgassen. Door meer plantaardige maaltijden te eten, verklein je je ecologische voetafdruk enorm en draag je bij aan een duurzamer voedselsysteem.

  4. Duurzame producten: Kies voor producten die zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic, bamboe of biologisch katoen. En koop alleen wat je echt nodig hebt.

  5. Verminder je afval: Probeer afval te verminderen door herbruikbare tassen, flessen en containers te gebruiken, en kies voor producten zonder verpakking of met recyclebare verpakkingen.

Door deze simpele tips te volgen, kun je je impact op het milieu verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Neem contact met ons op

* Verplichte velden