Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!
0
Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!

Door Annelie, 7 maart 2023

Brand bij Ashanti Design

Voor onze vrienden van Ashanti Design die in Zuid-Afrika de kleurrijke zitzakken maken is het jaar een stuk minder goed begonnen. Door een brand bij de huurder op de verdieping onder de Ashanti Design werkplaats is er ook bij hen veel rook- en waterschade ontstaan.


Covid-19 en het wegblijven van toerisme in Zuid-Afrika heeft ook Ashanti Design flink geraakt. Ondanks dat wij in Nederland steeds meer zitzakken zijn gaan verkopen moest Ashanti Design tijdens Covid-19 toch hun productie afschalen. Net nu Ashanti Design op diverse hotspots te zien is en het langzaam beter gaat, sloeg de noodlottige brand toe. Ashanti Design is deze zomer op prominente wijze te zien in de Nederlandse film Goodbye Stranger en Amsterdams duurzaamste restaurant zou helemaal aangekleed worden met Ashanti Design zitzakken. Door de brand is de net aangelegde voorraad van handgeweven stoffen helemaal verloren gegaan. Naast alle stoffen zijn ook de naaimachines verloren. Een eerste voorzichtige inschatting vertelt ons dat het nog zeker zeven tot acht maanden gaat duren voordat er weer genoeg stoffen zijn om de productie weer op te pakken.

Een impactvolle gebeurtenis waarin wij hen steunen waar mogelijk. Op dit moment is elk lichtpuntje extra belangrijk en we hebben Ashanti Design dan ook gegarandeerd een flinke voorraad zitzakken en kussens af te nemen zodra het weer kan. Totdat Ashanti Design weer op volle toeren gaat draaien, is onze collectie wat schaars, enkele items zijn al uitverkocht en andere zijn nog maar beperkt beschikbaar.


De afgelopen jaren heeft ons geleerd dat de Afrikaanse mensen waarmee wij werken niet zomaar uit het veld te slaan zijn, ze zijn gedreven, inventief en willen positieve impact creëren. Onze verwachting is dan ook dat onze vrienden als een ‘feniks uit de as’ zullen herrijzen.

De kenmerkende Ashanti Design stoffen worden met de hand geweven op het Zuid-Afrikaanse platteland. 
Stoffen worden geweven op het Zuid-Afrikaanse platteland

 

Ashanti Design liet in enkele korte filmpjes zien hoe verwoestend de brand is geweest, je kan ze bekijken via deze link.

Neem contact met ons op

* Verplichte velden
- 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking