Unieke upcycle designs - Lobby Art - Kies je favoriet via WhatsApp - Verzenden vanaf € 4,95

Go to account settings
07 Mar 2023

Brand bij Ashanti Design

Brand bij Ashanti Design

Voor onze vrienden van Ashanti Design die in Zuid-Afrika de kleurrijke zitzakken maken is het jaar een stuk minder goed begonnen. Door een brand bij de huurder op de verdieping onder de Ashanti Design werkplaats is er ook bij hen veel rook- en waterschade ontstaan.


Covid-19 en het wegblijven van toerisme in Zuid-Afrika heeft ook Ashanti Design flink geraakt. Ondanks dat wij in Nederland steeds meer zitzakken zijn gaan verkopen moest Ashanti Design tijdens Covid-19 toch hun productie afschalen. Net nu Ashanti Design op diverse hotspots te zien is en het langzaam beter gaat, sloeg de noodlottige brand toe. Ashanti Design is deze zomer op prominente wijze te zien in de Nederlandse film Goodbye Stranger en Amsterdams duurzaamste restaurant zou helemaal aangekleed worden met Ashanti Design zitzakken. Door de brand is de net aangelegde voorraad van handgeweven stoffen helemaal verloren gegaan. Naast alle stoffen zijn ook de naaimachines verloren. Een eerste voorzichtige inschatting vertelt ons dat het nog zeker zeven tot acht maanden gaat duren voordat er weer genoeg stoffen zijn om de productie weer op te pakken.

Een impactvolle gebeurtenis waarin wij hen steunen waar mogelijk. Op dit moment is elk lichtpuntje extra belangrijk en we hebben Ashanti Design dan ook gegarandeerd een flinke voorraad zitzakken en kussens af te nemen zodra het weer kan. Totdat Ashanti Design weer op volle toeren gaat draaien, is onze collectie wat schaars, enkele items zijn al uitverkocht en andere zijn nog maar beperkt beschikbaar.


De afgelopen jaren heeft ons geleerd dat de Afrikaanse mensen waarmee wij werken niet zomaar uit het veld te slaan zijn, ze zijn gedreven, inventief en willen positieve impact creëren. Onze verwachting is dan ook dat onze vrienden als een ‘feniks uit de as’ zullen herrijzen.

De kenmerkende Ashanti Design stoffen worden met de hand geweven op het Zuid-Afrikaanse platteland. 
Stoffen worden geweven op het Zuid-Afrikaanse platteland

 

Ashanti Design liet in enkele korte filmpjes zien hoe verwoestend de brand is geweest, je kan ze bekijken via deze link.

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

 1. REFLOWER x OCEAN SOLE

  REFLOWER x OCEAN SOLE

 2. Agenda 2023

  Agenda 2023

 3. Gespot in het Brabants Dagblad

  Gespot in het Brabants Dagblad

 4. Nic&Mic redt 200.000 uniformen van brandstapel

  Nic&Mic redt 200.000 uniformen van brandstapel

 5. ACT - Upcycling afgedankte jeans en women empowerment

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Mijn mandje — 0

Je mandje is momenteel leeg

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »