Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!
Unieke upcycling items voor je interieur!
Maak een afspraak in onze showroom
Kies je favoriet met de keuze-service!

Door Nicholas, 10 januari 2023

Lobby Art - MVO met geüpcyclede kunst

Nic&Mic werkt nauw samen met het Keniaanse bedrijf Ocean Sole, waar negentig ambachtslieden in vaste dienst kleurrijke en unieke kunstwerken maken van geüpcyclede materialen, voornamelijk van de meest gedragen schoeisel ter wereld: de teenslipper. Helaas belanden deze na gebruik vaak in de natuur, langs rivieren en op de stranden van Kenia, wat bijdraagt aan de plastic soep. De kunstwerken van Ocean Sole zijn daarom niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

De kunstwerken, waaronder de metershoge Masterpieces die meer dan 2.000 slippers bevatten, zijn eyecatchers en bieden organisaties de mogelijkheid om een statement te maken en het bewustzijn over het probleem van de plastic soep te vergroten. Bedrijven die Masterpieces afnemen en ook kleinere replica's bestellen voor medewerkers en klanten, kunnen zelfs 'Sole Mate' worden en het unieke verhaal van Ocean Sole actief uitdragen. De kunstwerken zijn toegankelijk, duurzaam en sociaal, en worden meestal in de vorm van Afrikaanse dieren gemaakt, maar maatwerk is ook mogelijk. Door het upcyclen van materialen, dragen bedrijven bij aan de strijd tegen de plastic soep en laten ze zien dat ze hun maatschappelijke rol serieus nemen.

ESG-rapportage is een belangrijk onderdeel van MVO en het maken van een positieve impact op het milieu. Bedrijven die hierin uitblinken kunnen een voorbeeld zijn voor anderen en zo bijdragen aan de strijd tegen de plastic soep. Lobby Art kan hierbij een belangrijke rol spelen door middel van het samenwerken met duurzame bedrijven zoals Nic&Mic en Ocean Sole. De kunstwerken die Ocean Sole maakt van gerecyclede teenslippers zijn niet alleen mooi, maar ook sociaal en duurzaam. Bedrijven die Masterpieces en kleinere replica's afnemen kunnen Sole Mate worden en het verhaal van The Art of Upcycling actief uitdragen.

Om de impact te meten is het belangrijk om een impactsheet te hebbe. Hierin worden de effecten op het milieu en de maatschappij bijgehouden. Het verkrijgen van zo'n impactsheet is een belangrijk onderdeel van ESG-rapportage en kan bedrijven helpen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Neem contact met ons op

* Verplichte velden