Unieke upcycle designs - Lobby Art - Kies je favoriet via WhatsApp - Verzenden vanaf € 4,95

Go to account settings

Duurzame kunst van teenslippers

Breng kleur in huis met deze kleurrijke beelden! Ocean Sole maakt unieke kunst van verzamelde slippers die door slechte afvalverwerking in de oceaan belanden. Zo draag je met de koop van een beeld bij aan een schoner milieu én gedegen werkgelegenheid.

Flip flop art uit Kenia

Het verhaal achter deze flip flop art uit Kenia is zeer bijzonder. Waarschijnlijk ben je zelf ook eigenaar van een mooi paar teenslippers en wanneer ze kapot gaan heb je voor een klein bedrag weer nieuwe. De goedkopere varianten worden gemaakt van schuimrubber en zijn daarom vooral in ontwikkelingslanden erg in trek. Waar jij je oude, versleten teenslippers in de textielbak gooit, is dat in landen zoals Kenia vaak geen optie. Zo worden de teenslippers achtergelaten in de natuur en komen ze uiteindelijk in de oceaan. Vervolgens ontstaat een plastic soep in de oceaan, met ernstige gevolgen voor mens en milieu. De medewerkers van Ocean Sole maken de aangespoelde teenslippers schoon en lijmen ze aan elkaar. De creatieve ambachtslieden maken vervolgens allemaal op hun eigen manier beeldjes van de gerecyclede teenslippers. Zo is elk beeldje uniek in kleur en gemaakt met veel liefde en toewijding.

Jouw teenslipperkunst uitkiezen

Wanneer je een beeldje van Ocean Sole wil kopen, kun je gebruik maken van onze WhatsApp service. De beeldjes zijn allemaal uniek in hun kleurstelling, omdat de teenslipperresten die worden gebruikt aan elkaar zijn gelijmd. Het ene beeldje kan dus een stuk bonter zijn qua kleurstelling ten opzichte van een ander. Met onze WhatsApp service kies je het beeldje uit dat het beste bij jouw interieur past of wat je het leukste vindt om aan iemand cadeau te geven. Daarnaast kun je via Nic&Mic je Ocean Sole producten altijd veilig bestellen en (achteraf) betalen.

De voordelen van recycle kunst

Het gebruiken en recyclen van oude teenslippers om er kunst van te maken heeft natuurlijk veel voordelen. De werkwijze van Ocean Sole pakt verschillende maatschappelijke punten aan, die zowel op kleine schaal in Kenia als op mondiale schaal verbeterd worden:

  • Het voorkomen en verhelpen van vervuiling van het land en de zee, door het plastic eruit te halen.
  • Het creëren van werkgelegenheid, zowel met het opruimen van de teenslippers als met het ontwerpen en maken van de beeldjes.
  • Gebruik van gerecycled materiaal in plaats van o.a. hout.

Veel ambachtslieden in Kenia werken van huis uit met hout en stappen via Ocean Sole over op gerecyclede teenslippers. Wanneer je een beeldje koopt haal je dus echte feelgood kunst in huis! Natuurlijk is dit ook een top cadeautje om geven.

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Mijn mandje — 0

Je mandje is momenteel leeg

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »