0

By Anika Boerdonk, 24 january 2024

A FEW BEST OF 2023

Bij Nic&Mic zijn we het jaar begonnen met een klein beetje terugkijken en we doken voor jou (en onszelf) de statistieken van 2023 in. Door stil te staan bij een aantal hoogtepunten en cijfers, weten we als impact-first onderneming waarvoor het doen:

Onze fantastische Afrikaanse partners upcycleden in 2023:⁠

  • Ocean Sole: 458.003 oude teenslippers
  • Chako Zanzibar: 1.3 miljoen oude wijnflessen
  • Africa Collect Textiles (ACT): 42.000 kilo kleding van de vuilnisbelt

Dit biedt 249 mensen in Afrika een stabiel inkomen en een goede werkplek!

Nieuwe zakelijke Sole Mates en inspirerende spreekbeuren

In 2023 mochten we onder andere WorkWire, Ketjen Corporation, Baril Coatings, idverde, World Animal Protection Nederland en NextView verwelkomen als nieuwe zakelijke ‘Sole Mates’. Hier zijn we super blij mee en vonden het een feestje om aan jullie toffe projecten te werken. Daarnaast mocht Nicholas een aantal inspirerende spreekbeurten verzorgen over het verhaal van The Art of Upcycling, bijvoorbeeld voor de Gemeente Den Haag, de young professionals van LXA Advocaten, Agium, Gemeente Boxtel, de BOT-jury, de VIP-gasten van het WK zeilen, drie groepen van de Lions Club en en Stichting Stadsgarage. Super leuk om te doen en de agenda voor 2024 jaar loopt al vol!

Toffe samenwerkingen 

We gingen verder met bestaande samenwerkingen en er kwamen nieuwe toffe bedrijven en impactvolle projecten op ons pad. Zo waren onze zitzakken te zien in de film Goodbye Stranger van Topkapi Films en worden onze upcycle-producten inmiddels verkocht bij Up To Do Good op Schiphol Plaza. We waren genomineerd voor de BOT-trofee en de Doing Business in Africa Award. We werkten samen met Zustainabox om hun kerstpakketten aan te vullen met onze items. En daarnaast hebben we ons aangesloten bij het NABC, een prachtig netwerk voor organisaties met andere bedrijven die zaken doen in Afrika. Als afsluiter van het jaar waren de drie Winterwonderland-fairs waar we mochten staan als partner van Ohmygood.

Nieuwe producten en organisatie Nic&Mic

De Upcycled Uniform Backpack kwam op de markt en we koppelden onze partner Ocean Sole aan social enterprise Reflower met als resultaat de flipflop vaas en een berg impact!⁠ Ook openden we in 2023 onze eigen Upcycle Expo en hielden een Open Expo voor iedereen uit ons netwerk. We lanceerden ons derde inspiratie magazine en breidden ons Nic&Mic-team uit met Anika Boerdonk en Manon Huijbregts. We hadden een artikel in het Brabants Dagblad en werkten mee aan een podcast van de Duitse Aimie Sarah Carstensen. Ten slotte hebben we samen met Rens van Stiphout van Space-bar onze huisstijl een mooie update gegeven zodat onze communicatie uitingen weer helemaal passen bij wie we zijn als Nic&Mic.

Doelen van Nic&Mic

Wat zal 2024 in petto hebben? We kunnen niet wachten om daarachter te komen en verder te bouwen aan ons Big Hairy Audacouis Goal om 2500 mensen door middel van upcycling aan het werk te hebben in het jaar 2035!

Leave a comment

* Required fields
- 0

Add another product (max. 5)

Start comparison