Des objets uniques à recycler pour votre intérieur !
Prendre rendez-vous dans notre salle d'exposition
Choisissez votre favori grâce à notre service de sélection!
0
0
Des objets uniques à recycler pour votre intérieur !
Prendre rendez-vous dans notre salle d'exposition
Choisissez votre favori grâce à notre service de sélection!

Par Anika Boerdonk, 21 avril 2023

Kleurrijke kunst met een diepe betekenis: Ocean Sole bij het Helen Dowling Instituut

Een kleurrijk begin bij het Helen Dowling Instituut

De beelden van Ocean Sole zijn niet alleen kleurrijk en inspirerend, maar ze dragen ook een bijzondere boodschap met zich mee. Dit werd duidelijk tijdens een samenwerking met het Helen Dowling Instituut (HDI), waar psychologische (na)zorg wordt geboden aan mensen met kanker en hun dierbaren. Een verhaal dat ons nog lang zal bijblijven, begint met een majestueuze giraffe van Ocean Sole.

Een succesvolle veiling en een lege hal

Voor een veiling ten behoeve van het HDI werd een imposante giraffe van ruim 2,5 meter centraal in het gebouw geplaatst. Tijdens een gala-avond werd deze kleurrijke creatie geveild voor een indrukwekkend bedrag, wat uiteraard fantastisch nieuws was voor het instituut. Maar kort na de veiling ontvingen wij een onverwacht telefoontje van een van de psychologen van het HDI. De vraag was of we nog een giraffe beschikbaar hadden, want de hal voelde ineens leeg en kleurloos aan. De giraffe werd gemist.

Een symbool van hoop en herstel

Wat was er gebeurd? In de maanden dat de giraffe in de hal had gestaan, was het beeld een symbool geworden voor de reis die cliënten bij het Helen Dowling Instituut maken. De transformatie van oude, afgedragen teenslippers naar een nieuwe, kleurrijke giraffe weerspiegelt de persoonlijke reis van de cliënten. Een giraffe die haar nek trots uitsteekt en vooruitkijkt naar de toekomst, symboliseert de hoop en het herstel waar velen naar streven tijdens hun ziekte. Deze realisatie raakte ons diep. Het werd duidelijk dat de giraffe niet zomaar een kunstwerk was, maar een bron van inspiratie en kracht voor de cliënten van het HDI en daarbuiten.

De betekenis van Ocean Sole beelden

Ocean Sole beelden, groot en klein, hebben de kracht om iedereen te inspireren. Zo staat de giraffe bijvoorbeeld voor moed, vooruitkijken, innovatie en het tonen van je ware kleuren. De olifant symboliseert vrouwelijk leiderschap, wijsheid, teamwork en voortdurende groei. De neushoorn vertegenwoordigt doorzettingsvermogen. Elk beeld van Ocean Sole heeft een unieke betekenis die past bij diverse situaties en mensen kan raken op manieren die wij ons soms niet eens kunnen voorstellen.

Een inspirerende samenwerking

Bij Nic&Mic waarderen we onze samenwerking met Ocean Sole en de impact die hun kunstwerken kunnen hebben. Het verhaal van de giraffe bij het Helen Dowling Instituut herinnert ons eraan hoe kunst een bron van hoop en inspiratie kan zijn, vooral op plaatsen waar dit het meest nodig is. We hopen dat de beelden van Ocean Sole, in al hun vormen en kleuren, nog vele anderen zullen inspireren en kracht zullen geven, net zoals ze dat hebben gedaan voor de cliënten en medewerkers van het HDI. 

Laisser un commentaire

* Champs obligatoires
- 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison