Shop nu en maak automatisch kans op een Large Giraffe! Meer informatie

Go to account settings

Nic&Mic - wie zijn wij?

Nic&Mic staat voor Nicholas en Michael Ninaber van Eijben. De twee broers zijn een groot voorstander van het ‘Trade Not Aid’-concept.
In 2014 zijn zij een succesvolle crowdfunding campagne begonnen, welke het startschot was van een onderneming met een duurzame én sociale missie.
Nic&Mic vertelt door middel van haar producten het verhaal van de Art of Upcycling en probeert in de breedste zin van het woord bij te dragen aan het bevorderen van de werkgelegenheid in ontwikkelingslanden, het stimuleren van bewustzijn rondom de plasticsoep en het hergebruik van materialen.

 

Nicholas 
"Regelmatig knijp ik mezelf even in mijn arm om te checken of het allemaal wel echt is. Alweer vijf jaar geleden begon ik samen met mijn broer aan het avontuur met Ocean Sole, en wat voor een! Wat we eerst hobbymatig in de avonduurtjes wilde gaan doen, is inmiddels een mijn fulltime job geworden. Het dagelijks bezig zijn met The Art of Upcycling geeft enorm veel energie en uitdaging. Zo ben ik de ene dag bezig met het vernieuwen van de webshop of een oude stansmachine aan het testen, de andere dag sta ik voor tweehonderd hoogwaardigheidsbekleders en vertel ik het verhaal van Nic&Mic! Inmiddels zijn we zo ‘verwoven’ met lokale kunstenaars & ambachtslieden, dat nieuwe ontwerpen deels door ons gemaakt worden in Nederland. Vervolgens toveren zij deze gepassioneerd om tot slipperbeelden of ander cool stuff! " 

 

 

Annelie
Ruim 10 jaar heb ik bij een luchtvaartmaatschappij gewerkt, een baan waar ik ontzettend veel voldoening van kreeg! Toch begon er wat te wringen, want tijdens mijn werk deed ik eigenlijk niets waar de mensheid en/of de wereld beter van werd, terwijl wij thuis heel bewust met het milieu bezig zijn. Aan het einde van een werkdag had ik mijn klanten een fijne reis bezorgd, maar dat was vaak enkel luxe! Tijd voor verandering.
Begin 2017 heb ik besloten in te stappen in Nic&Mic, waar ik
mezelf voornamelijk bezig houd met backoffice werkzaamheden en neem ik Nicholas zoveel mogelijk taken uit handen zodat hij zich kan focussen op nieuwe kansen en ontwikkelingen, waarbij ik hem natuurlijk ook ondersteun.

Ondertussen ben ik ook nog werkzaam in de luchtvaart maar daar focus ik me nu op het reduceren, compenseren van alle CO2-uitstoot en alles omtrent duurzaamheid en sustainability. 


Zelfstandige zijn samen met Nicholas is perfect te combineren met ons gezin met 2 kleine kinderen. Thuis ontstaan nieuwe ideeën aan de keukentafel en werken we samen hard achter de schermen om Nic&Mic verder uit te bouwen!  

 

 

Michael
"De beelden van Ocean Sole kwam ik tegen tijdens een stage in Kenia en ik was op slag verliefd. Pas later bleek dat het niet alleen prachtige, kleurrijke beelden zijn maar dat ook het verhaal erachter goed is. Ik kan me geen mooiere gedachte voorstellen dan met beelden van Ocean Sole kleur te verspreiden en tegelijkertijd voor werkgelegenheid en een beter milieu in Kenia te zorgen. Door naast mijn werk als ambtenaar ook ondernemer te zijn, ben ik een ondernemende ambtenaar geworden. De creativiteit en energie die ik uit Ocean Sole haal maken dat ik met een andere blik naar mijn werk kijk."

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »