• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wie zijn Nic&Mic?

Nic&Mic staat voor Nicholas en Michael Ninaber van Eijben. De twee broers zijn een groot voorstander van het ‘Trade Not Aid’-concept.
In 2014 zijn ze begonnen met de distributie van de Ocean Sole kunstwerken in de Benelux. Hiermee pakken ze op kleine schaal enkele grote problemen aan. Jaarlijks worden er (tien)duizenden kilo’s aan teenslippers opgeruimd en verwerkt tot de kleurrijke safaribeelden. De beelden worden gemaakt door Keniaanse ambachtslieden, zij ontvangen voor hun handwerk een eerlijk inkomen. Minstens zo belangrijk, is de bewustwording die de kunstwerken teweeg brengen.

Nicholas (rechts op foto)

Het werken met de Ocean Sole safaribeelden is een dagelijks plezier. Iedereen die ze ziet wordt er vrolijk van! De echte ‘kick’ komt als je vertelt dat de beelden van teenslippers gemaakt zijn. Als we vervolgens het verhaal achter Ocean Sole vertellen hangt men aan je lippen. Het enthousiasme en de creativiteit die je terug krijgt, is al een hele beloning. Het is erg leuk om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan een schonere wereld.

Michael

De beelden van Ocean Sole kwam ik tegen tijdens een stage in Kenia en ik was op slag verliefd. Pas later bleek dat het niet alleen prachtige, kleurrijke beelden zijn maar dat ook het verhaal erachter ook goed is. Ik kan me geen mooiere gedachte voorstellen dan met beelden van Ocean Sole kleur te verspreiden en tegelijkertijd voor werkgelegenheid en een beter milieu in Kenia te zorgen. Door naast mijn werk als ambtenaar ook ondernemer te zijn, ben ik een ondernemende ambtenaar geworden. De creativiteit en energie die ik uit Ocean Sole haal maken dat ik met een andere blik naar mijn werk kijk.