• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Duurzame kunst van teenslippers

Kunst en duurzaamheid komen samen in de producten van Ocean Sole. De beelden worden
gemaakt van teenslippers, die door slechte afvalverwerking in de oceaan belanden. Ocean Sole verzamelt ze en gebruikt de teenslippers om unieke kunst van te maken.

Duurzame kunst van teenslippers

Flip flop art uit Kenia

Het verhaal achter deze flip flop art uit Kenia is zeer bijzonder. Waarschijnlijk ben je zelf ook eigenaar van een mooi paar teenslippers en wanneer ze kapot gaan heb je voor een klein bedrag weer nieuwe. De goedkopere varianten worden gemaakt van schuimrubber en zijn daarom vooral in ontwikkelingslanden erg in trek. Waar jij je oude, versleten teenslippers in de textielbak gooit, is dat in landen zoals Kenia vaak geen optie. Zo worden de teenslippers achtergelaten in de natuur en komen ze uiteindelijk in de oceaan. Vervolgens ontstaat een plastic soep in de oceaan, met ernstige gevolgen voor mens en milieu. De medewerkers van Ocean Sole maken de aangespoelde teenslippers schoon en lijmen ze aan elkaar. De creatieve ambachtslieden maken vervolgens allemaal op hun eigen manier beeldjes van de gerecyclede teenslippers. Zo is elk beeldje uniek in kleur en gemaakt met veel liefde en toewijding.

Jouw teenslipperkunst uitkiezen

Wanneer je een beeldje van Ocean Sole wil kopen, kun je gebruik maken van onze WhatsApp service. De beeldjes zijn allemaal uniek in hun kleurstelling, omdat de teenslipperresten die worden gebruikt aan elkaar zijn gelijmd. Het ene beeldje kan dus een stuk bonter zijn qua kleurstelling ten opzichte van een ander. Met onze WhatsApp service kies je het beeldje uit dat het beste bij jouw interieur past of wat je het leukste vindt om aan iemand cadeau te geven. Daarnaast kun je via Nic&Mic je Ocean Sole producten altijd veilig bestellen en (achteraf) betalen.

De voordelen van recycle kunst

Het gebruiken en recyclen van oude teenslippers om er kunst van te maken heeft natuurlijk veel voordelen. De werkwijze van Ocean Sole pakt verschillende maatschappelijke punten aan, die zowel op kleine schaal in Kenia als op mondiale schaal verbeterd worden:

  • Het voorkomen en verhelpen van vervuiling van het land en de zee, door het plastic eruit te halen.
  • Het creëren van werkgelegenheid, zowel met het opruimen van de teenslippers als met het ontwerpen en maken van de beeldjes.
  • Gebruik van gerecycled materiaal in plaats van o.a. hout.

Veel ambachtslieden in Kenia werken van huis uit met hout en stappen via Ocean Sole over op gerecyclede teenslippers. Wanneer je een beeldje koopt haal je dus echte feelgood kunst in huis! Natuurlijk is dit ook een top cadeautje om geven.