Unieke designs - Kies je favoriet via WhatsApp - Veilig (achteraf) betaling via iDeal

Go to account settings

Manden/schalen van gevlochten plastic

Manden en schalen gemaakt van plastic garen op het platteland van Zimbabwe. Als wanddecoratie, fruitschaal of als verzamelschaal van je dagelijkse essentials.
Manden/schalen van gevlochten plastic

Upcycling door Afrian Ant-ics

Alle African Ant-ics producten worden gemaakt van grondstoffen die gemakkelijk te verkrijgen zijn in de afgelegen gebieden. Hier zijn veel community initiative programma's actief die er voor zorgen dat de vrouwen die de manden maken, altijd een betrouwbare bron van gratis materialen bij de hand hebben.  Zo zijn zij in staat om een bron van inkomsten op te bouwen zonder zich zorgen te hoeven maken over de aanschaf van hun upcylce grondstoffen.

 

Zwerfvuil en plastic afval


Een assortiment van plastic zakjes, koekjespapier, chips verpakkingen en plastic folie wordt verzameld in en rondom de dorpen door vrouwengroepen en schoolkinderen. Dit is onderdeel van een maandelijkse zwerfafval-opruimactie. Het zwerfafval wordt gesorteerd, schoongemaakt en verdeeld door de vrouwen die elk zakje/pakje in een doorlopende strook van +/- 1 cm breed knippen. Dit rollen zij vervolgens tot een balletje, wat we plastic garen noemen.

 

Traditionele technieken

Van oudsher is het maken van manden een vaardigheid die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hoewel het mandenmaken een nieuwe draai heeft gekregen, maken de dames die deze manden vlechten, nog steeds gebruik van de kennis en vaardigheden van de oudere vrouwen in hun gemeenschappen.

Deze manden zijn voornamelijk afkomstig van drie etnische groepen, namelijk de Nambya, de Ndebele in Matabeleland en de Tonga "Batonga" uit Binga in het noordelijk deel van Zimbabwe. Elk van hun individuele weeftechnieken produceren verschillende patronen, de Ndebele staan bekend om hun meer dramatische stijl kom manden, en de Nambya voor hun fijnere weven.

Empowerment van lokale vrouwen


De visie van African Ant-ics is gericht op het versterken van de positie van vrouwen in afgelegen plattelandsgebieden van Zimbabwe door het creëren van alternatieve inkomstenbronnen en het omarmen van hun unieke, prachtige culturen. Elke African Ant-ics mand of schaal is geweven volgens de principes van 'fair trade' en biedt een duurzame bron van inkomsten voor vrouwen in verarmde gemeenschappen.
De producten creëren kansen voor deze vrouwen om hun traditionele weefvaardigheden en de gratis 'gerecycled plastic' grondstoffen te gebruiken om unieke producten te produceren.

 

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »