Unieke designs - Kies je favoriet via WhatsApp - Veilig (achteraf) betaling via iDeal

Go to account settings
08 Aug 2016

Plastic in de zee, wat gebeurt er allemaal mee?

Plastic in de zee, wat gebeurt er allemaal mee?

We weten het allemaal, we maken met ons allen een hoop plastic afval. Gelukkig zijn er naast Ocean Sole steeds meer grote en kleine projecten die hier iets proberen aan te doen. Maak kennis met een aantal bijzondere projecten die wij de afgelopen tijd zijn tegen gekomen.  

Om te beginnen, met Merijn Tinga alias de 'Plastic Soup Surfer'. Later deze maand, gaat de 'Plastic Soup Surfer' op een surfboard in de vorm van een PET-fles de Noordzee oversteken. Met deze record-oversteek wil Merijn het gebruik van de kleine PET fles proberen uit te bannen; 'A Message on a bottle’. Het board is voorzien van een Hydrofoil waardoor het board razend snel over het water vliegt. Met deze unieke actie wordt hij opgenomen in het Guiness Book of Records! Wil je meer weten over het project of Merijn & zijn team steunen, ga dan naar zijn crowdfunding-pagina bij Oneplanetcrowd. De crowdfunding-campagne loopt tot 16 augustus. 

 

Plastic schaduw
Tim Noble en Sue Webster maken op een indrukwekkende & confronterende manier duidelijk hoeveel plastic we per persoon eigenlijk weggooien. De berg afval is het resultaat van 6 maanden uit het leven van de twee kunstenaars. Op het eerste gezicht een betekenisloze bult afval. Maar met de juiste belichting zie je de betekenis direct. Het afval vormt letterlijk de schaduw van de twee kunstenaars.


Plastic trash shade

 

Plastic op het oude weefgetouw
Lokale vervuiling met lokale kracht aanpakken, dat is waar Ocean Sole voor staat. Zo ook Anudando, een Mexicaanse initiatief. Anudando gebruikt traditionele ambachten om nieuwe materialen te bewerken. Ze verzamelen gebruikte plastic tasjes en spinnen deze tot draden die vervolgens met een weefgetouw tot lappen stof worden gewoven. Deze stoffen worden vervolgens gebruikt om hippe weerbestendige loungekussens te maken.

 

Waardeloze wieldoppen
We hebben ze allemaal wel eens zien liggen, de glanzende verloren wieldoppen langs de kant van de weg. Zonde! Dat dacht Ptolemy Elrington ook en ging er mee aan de slag. Met een creatieve blik en een dosis doorzettingsvermogen maakt hij nu kunstobjecten die mensen aan het denken zetten maar tegelijk ook vrolijk maken.

 

Beach clean up tour
Ook in eigen land komen er steeds meer initiatieven waar je gemakkelijk aan mee kan doen, zoals de Beach Clean Up Tour. Nog t/m 14 augustus worden alle stranden van Nederland in etappes opgeruimd. Per etappe van 10 kilometer, loop je in grote groepen over het strand. Deze eerste dagen van de grote schoonmaak is er al meer plastic verzameld dan vorig jaar, dus alle hulp is welkom! Ga je nog naar het strand deze week en wil je eens iets anders doen? Schrijf je dan nu in!

 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

 1. Dit etui is 99% upcycled

  Dit etui is 99% upcycled

 2. Geupcyclede jeans uit Kenia

  Geupcyclede jeans uit Kenia

 3. Nieuwe partners om nog meer te upcyclen!

  Nieuwe partners om nog meer te upcyclen!

 4. Upcyling bij New Habitz - nieuwe samenwerking

  Upcyling bij New Habitz - nieuwe samenwerking

 5. Nieuw in ons aanbod - DOG ART

  Nieuw in ons aanbod - DOG ART

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »