Unieke designs - Kies je favoriet via WhatsApp - Veilig (achteraf) betaling via iDeal

Go to account settings
dolfijnhaaihartjeocean solerecyclingSleutelhangerteenslipperupcyclingwalviszeehond — 30 Aug 2018

Het avontuur van een simpele sleutelhanger

Het avontuur van een simpele sleutelhanger

Zoals zoveel activiteiten in Afrika is deze methode ontstaan uit lokale vernuftigheid en ‘werken met wat je hebt’. Even voor de leek: een potkrik is een hydraulisch pompje waarmee je ontzettend vaak moet pompen om er druk mee uit te oefenen. Een groot voordeel hiervan is dat het wel heel veel kracht heeft. En het werkt, ook al duurt het een volle minuut per stans!
Aangezien een medium olifant bestaat uit gemiddeld zeven laagjes teenslipper, kan je begrijpen dat de bediener er zowaar een tennisarm van kreeg!

 

 

Ik dacht meteen: dit kan zo niet langer, dit moet beter kunnen! De perfecte uitdaging voor mij! Ik ging direct aan de slag, op zoek naar de ideale stansmachine.
De voorwaarden waren: makkelijk en veilig te bedienen, ‘Afrika-proof’ en betaalbaar! Na enig speurwerk kwam ik terecht bij Bob Oorbeek, een derde generatie stansen-maker uit Amsterdam. Hij had nog een oerdegelijk ‘’vooroorlogs’’ monster staan. Een machine van 1200 kilo en een drukkracht van 18 ton! Top, die willen we hebben! Alleen de financiering nog… en daar was onze 'engel' in nood: Good to Give.

Good to Give heeft een fantastisch idee bedacht om kleine bedrijven in ontwikkelingslanden verder te helpen: ze plaatsen een grote order bij deze bedrijfjes en betalen deze vooruit. Op die manier zijn zij financierder en afnemer in een. Jaqui Burger van Good to Give kwam naar ons toe met de volgende vraag: "Kun je 15.000 leuke items van teenslippers maken voor een vast budget? O ja, we zijn bereid alles vooruit te betalen." Wow wat een super timing: "ja graag", dacht ik!

Zo geschiedde: we konden de machines kopen en naar Kenia versturen (al een avontuur op zich). Bij aankomst in Kenia is de machine direct aan het werk gezet om de 15.000 sleutelhangers te maken voor de kerstpakketten van Good to Give. Door deze stansmachine kunnen we de beeldjes efficiënter maken, maar dat niet alleen, we kunnen nog veel méér maken. Denk aan sleutelhangers, kerstdecoratie, onderzetters, enz… de ideeën zijn eindeloos.

 


Belangrijk om te vertellen is dat dit niet ten koste gaat van de werkgelegenheid bij Ocean Sole! Juist niet, want de vaste bediener van de stansmachine krijgt er geen tennisarm van, kan meer produceren en we kunnen producten aanbieden aan een veel bredere doelgroep. Een win-win-win-situatie voor Ocean Sole, haar medewerkers en het milieu!

Zo zie je maar, met een beetje geluk en de hulp van mooie mensen kun je iets fantastisch bereiken. Met dank aan Good to Give en Oorbeek Stansmessen.

Nicholas

 

Wil je ook zo een unieke sleutelhanger? Klik hier.

 

 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

 1. Dit etui is 99% upcycled

  Dit etui is 99% upcycled

 2. Geupcyclede jeans uit Kenia

  Geupcyclede jeans uit Kenia

 3. Nieuwe partners om nog meer te upcyclen!

  Nieuwe partners om nog meer te upcyclen!

 4. Upcyling bij New Habitz - nieuwe samenwerking

  Upcyling bij New Habitz - nieuwe samenwerking

 5. Nieuw in ons aanbod - DOG ART

  Nieuw in ons aanbod - DOG ART

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »