Unieke designs - Kies je favoriet via WhatsApp - Veilig (achteraf) betaling via iDeal

Go to account settings
animalsdonthuntnicmicoceansolerecycleslipperkunsttrophyheads — 13 Sep 2017

Don't hunt animals, hunt plastics!

Don't hunt animals, hunt plastics!

Een jachttrofee aan de muur heeft in het algemeen een wat (dier)onvriendelijk imago.. maar wat als ze gemaakt zijn van kleurrijke teenslippers? Dát verandert de zaak en maakt misschien nog wel meer indruk!

 

De 'diervriendelijke jachttrofeeën' van Ocean Sole staan voor transitie. De transitie van het 'uitputten van onze natuurlijke bronnen' naar 'upcycling van bestaande materialen'.
Alle kleurrijke Trophy Heads zijn gemaakt door een select team van Ocean Sole's meest ervaren kunstenaars. Wij stellen deze creatieve plastic ‘hunters’ aan je voor: 

 

Buffel Trophy - Raphael Kangutu
De Ocean Sole Buffel trophy head wordt gemaakt door de creatieve Raphael Kangutu. Voordat hij bij Ocean Sole kwam werken heeft Raphael als houtsnijkunstenaar gewerkt. Het houtsnijwerk heeft Raphael achter zich gelaten en hij werkt nu enkel en alleen aan de upcycling van teenslippers. Met zijn verdiensten bij Ocean Sole onderhoudt hij zijn gezin met zes kinderen. Hij kan nu hun schoolgeld en dat van zijn neefje betalen.

 


Nijlpaard Trophy - Charles Kimeu
Oorspronkelijk was Charles Kimeu houtsnijder, nu is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en vervaardiging van de Ocean Sole Nijlpaard trophy head. Charles werkte tot acht jaar geleden in het oosten van Kenia aan houtsnijwerk voor toeristen. Sindsdien woont en werkt hij met veel plezier bij Ocean Sole in Nairobi. Charles: ‘’Het werk bij Ocean Sole geeft mij veel meer plezier en voldoening en het stelt me in staat om voor mijn gezin te zorgen’’.

 

 

Olifant & Rendier Trophy - Briant Muhanji
De Ocean Sole Olifant en Rendier trophy heads worden gemaakt door Briant Muhanji. Briant is sinds 2006 werkzaam bij Ocean Sole. Briant heeft een talent voor het maken van unieke nieuwe stukken. Ook is Briant teamleider van het team dat de creatie van de lifesize kunstwerken maakt.

 

 

Leeuw Trophy - James Malelu
De Ocean Sole Leeuw trofeeën worden gemaakt voor James Malelu. James komt van het platteland in Katangi. Zijn vader was een houtsnijder en zo heeft James de fijne kneepjes van het vak geleerd. Dat past hij nu toe bij Ocean Sole. Hij vindt het geweldig om van iets zonder waarde de mooiste meesterwerken te maken.

 

 

 

De dieren van de Afrikaanse savanne worden zo gewaardeerd op een diervriendelijke manier.
Bij een Ocean Sole Trophy Head kan je dan ook met een gerust hart poseren!


Don’t hunt animals, hunt plastics!

De Trophy Heads zijn nu verkrijgbaar in onze webshop, zoek je eigen unieke exemplaar uit met onze Whatsappservice

 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

 1. Dit etui is 99% upcycled

  Dit etui is 99% upcycled

 2. Geupcyclede jeans uit Kenia

  Geupcyclede jeans uit Kenia

 3. Nieuwe partners om nog meer te upcyclen!

  Nieuwe partners om nog meer te upcyclen!

 4. Upcyling bij New Habitz - nieuwe samenwerking

  Upcyling bij New Habitz - nieuwe samenwerking

 5. Nieuw in ons aanbod - DOG ART

  Nieuw in ons aanbod - DOG ART

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »