Unieke designs - Kies je favoriet via WhatsApp - Veilig (achteraf) betaling via iDeal

Go to account settings
De winsten van 2017

Winst #1
In 2017 heeft Ocean Sole ruim 520.000 flip flops van de stranden gehaald. Dit wordt gedaan door de plastic pickers, voor elke kilo (ongeveer 7 flip flops) krijgen zij betaald. De aantal flip flops is 30% meer dan in 2016. Dit betekent niet alleen een stijging van beschikbaar materiaal in de werkplaats, maar ook veel minder flip flops in de natuur.

 

Winst #2
Het aantal medewerkers in de fabriek is gestegen van 50 naar 72, dat is fantastisch! Naast het opruimen van de stranden, probeert Ocean Sole aan zoveel mogelijk mensen werk te bieden. Daarom is in oktober een nieuwe werkplaats geopend in kustplaats Malindi.

 

Winst #3
Kinderen van 6 medewerkers hebben in 2017 de basisschool afgemaakt. In Kenia is onderwijs niet gratis, een groot gedeelte van het salaris van ouders gaat hier aan op. Zoals we weten is educatie belangrijk, zeker in een land als Kenia. De kennis die deze kinderen opdoen, kan uiteindelijk bijdragen aan het verbeteren van het milieu.

 

Winst #4
Drie medewerkers hebben een zoon/dochter op de universiteit van Nairobi. Natuurlijk hopen we dat dit aantal de komende jaren groeit. Dat is alleen mogelijk als de ouders een constant inkomen behouden, zodat ze hun kinderen kunnen aanmoedigen om te gaan studeren.

 

Winst #5
Alle medewerkers van Ocean Sole, krijgen dagelijks een warme maaltijd. Voor sommigen is dit het enige warme voedsel dat ze die dag eten. In het afgelopen jaar bereidde het keukenpersoneel meer dan 16.800 maaltijden. Tel daarbij op alle lekkere taarten voor ieders verjaardag!

 

Winst #6
Ruim 1.000 nieuwe ‘plastic warriors’! Ocean Sole geeft regelmatig les aan kinderen. Door hen te vertellen over de oceaan, hoe deze momenteel vervuild wordt en wat ze daar zelf aan kunnen doen, hoopt Ocean Sole een belangrijke boodschap verder te verspreiden onder de lokale mensen.

 

Al met al een goed jaar! We zijn hard op weg om 2018 minstens zo mooi te maken!
Een bedankje aan alle enthousiaste mensen die Ocean Sole steunen en helpen om het verhaal te verspreiden. Keep up the good work! 

 

Reacties

Laat een reactie achter

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

 1. Dit etui is 99% upcycled

  Dit etui is 99% upcycled

 2. Geupcyclede jeans uit Kenia

  Geupcyclede jeans uit Kenia

 3. Nieuwe partners om nog meer te upcyclen!

  Nieuwe partners om nog meer te upcyclen!

 4. Upcyling bij New Habitz - nieuwe samenwerking

  Upcyling bij New Habitz - nieuwe samenwerking

 5. Nieuw in ons aanbod - DOG ART

  Nieuw in ons aanbod - DOG ART

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »