Unieke designs - Kies je favoriet via WhatsApp - Veilig (achteraf) betaling via iDeal

Go to account settings
biologischfoodblogkeniaanse keukennicmicsmaakt — 31 Jul 2018

De Keniaanse voorraadkast van Nic&Mic

De Keniaanse voorraadkast van Nic&Mic

We zijn helemaal dol geworden op traditionele curry’s, peulvruchtengerechten en eenpansmaaltjes. Met onze peuterzoon zijn dit ook zeer ideale gerechten. Daarnaast is een tafel vol met allerlei smaakvolle dips, toppings en bijgerechten reuze gezellig!

 

Basics
Onze voorraadkast bevat tegenwoordig al de nodige basis ingrediënten zoals allerlei soorten bonenkikkererwten, kokosmelk en een heel arsenaal aan kruiden. Niet alleen alles voor een lekker curry is in huis, maar ook voor een voedzaam ontbijt kunnen we elke dag zorgen. Havermoutkokosrozijntjes, diverse pitjes en zaadjes en natuurlijk noten. Sinds we de gepofte granen van Smaakt ontdekt hebben, voegen we die ook vaak toe aan ons ontbijt! Lekker voor die extra ‘bite’.

 

 

Tijdens ons werk voor Nic&Mic zijn we grotendeels bezig om mensen bewust te maken voor het wereldwijde plastic probleem. Iets wat daar automatisch bijhoort is het weloverwogen omgaan met de wereld en dat ook door te voeren in ons koopgedrag. Dat betekend voor ons: producten met zo min mogelijk plastic verpakkingen, weinig tot geen vlees in ons mandje, de biologisch varianten kiezen, geen pre-fab voedsel en als-het-even-kan verse lokale producten van de vrijdagmarkt. Het is veel te leuker om alles zelf te maken en ook nog makkelijker dan je denkt! Zo kochten we voorheen altijd naan of flatbread, maar door mijn kennis van de Keniaans keuken, laat ik graag zien dat het een fluitje van een cent om zelf chapati’s te maken! Tarwebloem of tarwemeel van Smaakt, water en een snufje zout, that’s it!

 

 

 

Bij mijn zelfgemaakt chapati’s hoort natuurlijk een gerecht, we kiezen de traditionele bonenschotel Githeri. Smaakt heeft een uitgebreid assortiment aan peulvruchten, perfect om de Keniaanse keuken mee te ontdekken dus. Maar ook zijn de chapati’s geweldig lekker met een traditionele ‘Kuku Paka’, een lekkere Oost-Afrikaanse curry te maken met kokos(melk). Zelf ben ik dol op de kokossmaak, Nic iets minder, maar in een curry vindt hij het altijd prima. Kokosmelk hebben we standaard in huis, dat komt altijd van pas. In dit gerecht hoort traditioneel ook kip, maar je kan het uiteraard zonder kip maken of een vleesvervanger gebruiken. Seitan zou een goede optie zijn hierbij!

 

Wil jij ook de Keniaanse keuken ontdekken met een goed gevulde biologische voorraadkast? Doe dan mee met de winactie en wie weet win jij een Smaakt pakket t.w.v. €50,- NIC&MIC Savannah Set ! Meedoen is simpel;

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Recente artikelen

  1. Sociale parade en upcycling bij Good Grounds

    Sociale parade en upcycling bij Good Grounds

  2. Agenda 2021

    Agenda 2021

  3. Upcyclede teenslippers voor STOA169

    Upcyclede teenslippers voor STOA169

  4. Tweede inspiratie magazine Nic&Mic

    Tweede inspiratie magazine Nic&Mic

  5. Upcycling, nog duurzamer dan recycling!

    Upcycling, nog duurzamer dan recycling!

Blijf op de hoogte!

Geen zorgen, we overladen je niet met mails!

Jouw winkelwagen — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »