's Werelds eerste circulaire zitzak!

's Werelds eerste circulaire zitzak!

Heerlijk he, lekker wegzakken in zo'n zachte zitzak! Maar heb je wel eens stilgestaan bij de hoeveelheid plastic dat er in een zitzak zit? Reguliere zitzakken zijn gevuld met een enorme hoeveelheid witte kleine piepschuimballetjes. Het zijn dus eigenlijk zachte 'plastic bommen'. Plastic isn’t fantastic, dus daar doen wij als Nic&Mic niet aan mee!

Wij vullen onze zitzakken met biologisch afbreekbare en circulaire BioFoam-parels. Je zou deze bolletjes wel eens eerder gezien kunnen hebben, ze worden namelijk ook gebruikt als spouwmuur-isolatiemateriaal. En ook gaaf, ze zijn gemaakt van aardappelschillen! Uit aardappelschillen wordt namelijk links- of rechtsdraaiend melkzuur gewonnen. Na een verwerkingsproces van polymeriseren, opschuimen met CO₂ uit de lucht, ontstaat een volledig`groene' parel. Nice to know, de zitzak kan na jarenlang zit-plezier dus geleegd worden in de groenbak! 

 

  

 

Deze parels als vulling, geven de zitzakken een extreem zachte zit en een langere levensduur. Als je eenmaal een zitzak van Ashanti Design hebt geprobeerd wil je niet meer anders.

Ashanti Design maakt deze kleurrijke zitzakken van upcycled katoen. 
De niet-gebruikte stoffen worden op traditionele weefgetouwen tot kwaliteitstextiel geweven. De kleuren en patronen worden tijdens het weven door de ambachtsman gekozen. Daardoor is elke ‘Ashanti’ uniek en zijn er geen twee hetzelfde.

 

 

 

Lijkt je dit wat? Nog even wat feiten op een rijtje: 

- Elke zitzak heeft een uniek eigentijds design
- Beschikbaar in verschillende designs en formaten (van poef-formaat tot ultieme relaxplek)
- Vier kleurstijlen, bright, faded, pastel en dark
- Handgewoven in Zuid Afrika van geupcycled katoen
- 100% composteerbaar en biologisch afbreekbare vulling
- 40% minder Co2 uitstoot dan bij de productie van deze vulling dan van reguliere vulling
- De zitzak komt in een plastic vrije verpakking bij je thuis! 


Kortom, het zal dé plek worden om te chillen met een boek, te genieten van een film of bij te komen van de dag met je favoriete drankje! Of wat dacht je van een zomers kleurenfestijn buiten op je terras?

Kom de zitzak gerust eens proberen bij Nic&Mic of  maak gebruik van onze WhatsApp-keuze service en kies je favoriete kleur! 

     

 

Reacties

 1. Annelie Ninaber van Eijben Annelie Ninaber van Eijben

  Hi Onnie,
  Sorry voor onze late reactie!
  De kleinste zitzak die we hebben is de baby Bori Bori met een afmeting van 60 (diameter) x 40 cm (hoogte). De prijs is 150euro. Neem een kijkje in de webhop!
  groetjes Annelie
  Nic&Mic

 2. Onnie Onnie

  Ziet er super uit, lekker doorgaan zo,complimenten
  Hebben jullie ook poefs van ong 40/40/40
  Zoja wT is de prijs daarvan ?
  Groetjes Onnoe

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.