Dit doen we met de kleine stukjes... Hondenkussens!

Dit doen we met de kleine stukjes... Hondenkussens!

Wil je weten wat we met ons snijafval doen? Lees de blog...

Een veel gehoorde vraag: wat gebeurt er eigenlijk met de kleine stukjes teenslipper die overblijven bij het maken van de Ocean Sole kunst?  Voorheen was het antwoord dat veel daarvan werd gebruikt voor de oortjes en staartjes van de beelden. Maar dan bleven er helaas altijd nog steeds stukjes teenslipper over! Daar hebben we nu een innovatieve oplossing voor gevonden: we gebruiken het als verpakkingsmateriaal voor tijdens het transport van de beelden en daarna…

Daarna gebruiken we het als vulling voor (h)eerlijke* hondenkussens! Zo slaan we twee vliegen in een klap; de beelden komen heelhuids aan na een lange reis vanuit Kenia en - belangrijker nog - we upcyclen nog meer afval.

Niet alleen de vulling van deze hondenkussens is gemaakt van oude teenslippers, ook de binnenzak en de buitenhoes zijn afval- of restmaterialen. Allereerst de binnenzak, deze is gemaakt van een stug plastic gaas wat afkomstig is van een lokale tent fabrikant, East African Canvas Co. De buitenhoes bevat zacht velours op de bovenzijde wat afkomstig is van de ‘Mitumba’ markt. Met Mitumba wordt de import van tweedehandskleding en gedoneerde stoffen vanuit westerse landen bedoeld.

Ann Nzilani werkt bij Ocean Sole als naaister en is de drijfveer achter deze hondenkussens. Nadat alle materialen zorgvuldig zijn gewassen, naait zij de binnenzak en de buitenhoes van velours. De hoes heeft een simpele sluiting van klittenband zodat alles makkelijk schoongemaakt kan worden. 

 
Deze bijzondere handgemaakte kussens zijn beschikbaar in verschillende kleuren en in twee maten:

*Dat het heerlijk is hebben we van onze kantoor-hond Joris vernomen. Joris heeft de afgelopen 4 maanden een van de kussens een uitvoerige duurtest gegeven, voornamelijk door er uren op te slapen ;-)

 

Reacties

 1. Eva Maria van den Berg Eva Maria van den Berg

  Helaas moest ik mijn Labrador pas laten inslapen. Ik had anders zo'n mooi kussen bij jullie besteld.

 2. Anneke Anneke

  Onze hond is ook erg gelukkig met 'zijn' kleed.
  Nog voordat de kussens te koop werden aangeboden op de site, had hij voorrecht om het uit te testen. En missie geslaagd!

 3. G.J. Reijerse G.J. Reijerse

  Goed bedacht en mooi uitgevoerd!
  Helaas heb ik sinds kort geen hond meer, maar mocht er weer een
  één komen dan krijgt die een kussen van jullie!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden