De winsten van 2017

De winsten van 2017

Wow, 2017 was een fantastisch jaar!
We zijn al even onderweg in 2018, dus hoogste tijd voor een jaaroverzicht van Ocean Sole. Geen lang financieel verhaal, maar een flitsende samenvatting van de winsten waar het eigenlijk écht om draait.

Winst #1
In 2017 heeft Ocean Sole ruim 520.000 flip flops van de stranden gehaald. Dit wordt gedaan door de plastic pickers, voor elke kilo (ongeveer 7 flip flops) krijgen zij betaald. De aantal flip flops is 30% meer dan in 2016. Dit betekent niet alleen een stijging van beschikbaar materiaal in de werkplaats, maar ook veel minder flip flops in de natuur.

 

Winst #2
Het aantal medewerkers in de fabriek is gestegen van 50 naar 72, dat is fantastisch! Naast het opruimen van de stranden, probeert Ocean Sole aan zoveel mogelijk mensen werk te bieden. Daarom is in oktober een nieuwe werkplaats geopend in kustplaats Malindi.

 

Winst #3
Kinderen van 6 medewerkers hebben in 2017 de basisschool afgemaakt. In Kenia is onderwijs niet gratis, een groot gedeelte van het salaris van ouders gaat hier aan op. Zoals we weten is educatie belangrijk, zeker in een land als Kenia. De kennis die deze kinderen opdoen, kan uiteindelijk bijdragen aan het verbeteren van het milieu.

 

Winst #4
Drie medewerkers hebben een zoon/dochter op de universiteit van Nairobi. Natuurlijk hopen we dat dit aantal de komende jaren groeit. Dat is alleen mogelijk als de ouders een constant inkomen behouden, zodat ze hun kinderen kunnen aanmoedigen om te gaan studeren.

 

Winst #5
Alle medewerkers van Ocean Sole, krijgen dagelijks een warme maaltijd. Voor sommigen is dit het enige warme voedsel dat ze die dag eten. In het afgelopen jaar bereidde het keukenpersoneel meer dan 16.800 maaltijden. Tel daarbij op alle lekkere taarten voor ieders verjaardag!

 

Winst #6
Ruim 1.000 nieuwe ‘plastic warriors’! Ocean Sole geeft regelmatig les aan kinderen. Door hen te vertellen over de oceaan, hoe deze momenteel vervuild wordt en wat ze daar zelf aan kunnen doen, hoopt Ocean Sole een belangrijke boodschap verder te verspreiden onder de lokale mensen.

 

Al met al een goed jaar! We zijn hard op weg om 2018 minstens zo mooi te maken!
Een bedankje aan alle enthousiaste mensen die Ocean Sole steunen en helpen om het verhaal te verspreiden. Keep up the good work! 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.