100% recyclede trucks met een vintage look

100% recyclede trucks met een vintage look

Oké… misschien heb je hier en daar een ruw afgewerkt hoekje of een stukje dat uitsteekt. Maar wat wil je, als je van een Afrikaanse straat bent geraapt? Eigenlijk zie je ....

Oké… misschien heb je hier en daar een ruw afgewerkt hoekje of een stukje dat uitsteekt. Maar wat wil je, als je van een Afrikaanse straat bent geraapt? Eigenlijk zie je er best goed uit, voor een stuk zwerfafval! Lokaal verzameld en een tweede leven gegeven in de vorm van een karakteristieke, stoere truck.

 

De trucks uit het fabriekje van Wilson Mzungu in het westen van Kenia zijn gemaakt van 100% gerecycled afval. Het plastic wordt geraapt door zogenaamde plastic pickers, die hier eerlijk voor betaald worden. Maar liefst 11 Kenianen kunnen hun gezin onderhouden dankzij hun baan in de fabriek!

 

In elke truck wordt ongeveer 250 gram plastic verwerkt, vergelijkbaar met tien waterflesjes. Plastic afval in allerlei soorten en maten wordt verzameld, schoongemaakt, tot kleine stukjes verpulverd en gesmolten in grove mallen gegoten.

 

Er zijn drie modellen in rauwe vintage kleuren, zoals groen, blauw & grijs. Ieder met een eigen Swahilische naam: Nyumbu (‘muilezel’, geïnspireerd op de kiepwagen van de fabriek), Kijani Kibichi (‘groene basis’) en Tinga Pakio, wat scheptractor betekent. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.